Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 06.10. 2024
Dnes má svátek Hanuš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dokonalé děti

29. 03. 2022 | Knižní tipy
Název: Dokonalé děti
Autor: Sophie Hannah
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 03/ 2022
Počet stran: 288
Rozměry: 155 × 234 mm, 470 g
Vazba: pevná
Cena: 299 Kč

Beth veze syna na zápas a dobře ví, že její bývalá nejlepší kamarádka bydlí nedaleko fotbalového hřiště. Avšak neviděla ji celých dvanáct let, tak proč by jezdila kolem a riskovala, že v sobě oživí bolestné vzpomínky? Jenže si nemůže pomoct. Zaparkuje před Flořiným domem a přes silnici pozoruje, jak Flora a její děti vystupují z auta. Až na to, že... Něco je strašně špatně.

Flora je pořád stejná, jen vyhlíží starší, jak by se dalo očekávat. Problém je v dětech. Před dvanácti lety bylo Thomasovi a Emily Braidovým pět a tři roky. Dnes vypadají přesně jako tehdy. Jako by jim bylo stejně. Jsou to bezpochyby oni, ale vůbec se nezměnili. Zdá se, že nevyrostli ani o píď a ani o den nezestárli…

Dokonalé dětiUkázka z knihy Dokonalé děti:


Otevře zadní dveře range roveru a strčí hlavu dovnitř. „Jsme tady!“ Násilně veselý hlas zní nepřesvědčivě. Narovná se. Nic se neděje.
To mě nepřekvapuje. Pokud je destinací jejich vlastní domov, puberťáci bez pořádného sekýrování nevylezou z auta. Pokud je vysadíte u kamaráda, je to něco jiného.
Slyším, jak si Flora povzdechne. „Thomasi! Emily!“ zvolá zpěvným hlasem. „No tak, vylezte!“
„Proč na ně mluvíš jako na batolata?“ zamumlám si pro sebe. „Není divu, že tě ignorují.“
I když byly Flořiny děti malé, mluvila na ně jako na miminka, což mi lezlo na nervy. Díky ní jsem se vždycky snažila promlouvat na Zannah a Bena jako na normální lidi.
Flora odstoupí od auta, jako by se někdo snažil vylézt ven. „To je ono,“ řekne povzbudivě.
Přestaň s tím, ženská, pokud nechceš, aby ti utekli a přidali se k nějaké sektě. Měli by být schopní vylézt z auta bez žvatlání své matky.
Z auta vylétne jasně modrý raneček a dopadne na zem. Pak se objeví noha a za ní kluk.
Velmi malý kluk.

Co to, k čertu, je?
„No tak, Emily,“ říká Flora. „Thomasi, zvedni ten batůžek.“
Z auta se vykulí malá holčička. Zvedne modrý batůžek a podá ho chlapci.
„Výborně, Emily. To je od tebe hezké. Poděkuj jí, Thomasi.“
Tohle snad není pravda.
Pravou rukou se dotknu tváře. Jsou chladné. Celé tělo mi ztuhlo, kromě srdce, jehož bušení mi zní v uších, jako bych byla uvězněná v tunelu. Opřu se, zavřu na několik vteřin oči, a pak je zase otevřu.

Nic se nezměnilo. Holčička se otočí a na chvilku hledí přímo na mě.
Je to ona. To tričko s chundelatou ovečkou… Le petit mouton.
Holčička, na kterou hledím, je Emily Braidová, až na to, že jí není patnáct, jak by mělo, musí jí být tolik, určitě je, pokud se svět nezbláznil. Tohle je Emily Braidová, kterou jsem znala před dvanácti lety, když jí byly tři. A Thomas… Nevidím celou jeho tvář, ale i tak poznám, že je mu stále pět let, jako když jsem ho viděla naposledy v roce 2007.
Musím odtud pryč. Nedokážu se na to dívat. Všechno je špatně.
Třesoucíma se rukama šmátrám po klíčích. Pevně je stisknu, ale hned si uvědomuju, že svírám nesprávný předmět. Je to knoflík na palubní desce, ne klíče. Čekám, až nastartuju, ale nedaří se mi to, protože to nedělám správně. Dokážu myslet jen na Thomase a Emily Braidovy.
Proč jim je… jak jim může být… stále tři a pět let. Proč nejsou starší než před dvanácti lety? Jak to, že nevyrostli...?

O autorce knihy Dokonalé děti:


Sophie Hannah (*1971) je úspěšná britská básnířka, nominovaná například na cenu T. S. Eliota, a především prozaička, jejíž romány jsou vydávány v 32 jazycích a 51 zemích. Je autorkou také několika knih pro děti, mezinárodní renomé jí však vydobyly především psychothrillery.

V tomto žánru debutovala roku 2006 Pusinkou (Little Face), jíž se okamžitě prodalo více než 100 000 kusů a v níž se poprvé objevili detektivové Simon Waterhouse a Charlie Zailerová. Za román The Carrier, osmý titul z volné série s touto dvojicí, získala autorka v roce 2013 britskou National Book Award za nejlepší thriller roku.

Skutečnou knižní událostí se však roku 2014 stalo vydání románu Vraždy s monogramem, který vyšel současně v 28 jazycích v 50 zemích. V něm se poprvé se svolením dědiců v novém příběhu vrátila nejznámější postava „královny zločinu" Agathy Christie – legendární belgický detektiv a puntičkář Hercule Poirot.


Tuto knihu Dokonalé děti koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu a eshopu Luxor.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dokonalé děti:

Dokonalé děti
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles