Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Fotoalbum
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

semifreda

Autor:POHLAVI-zena 
Fotoalbum:dorty a cukroví
Kategorie:Vaření
Klíčová slova:
Zobrazeno:1686x
Vložená:17.01.2016 06:38 hod.
Hodnocení:6.27/10
Hlasovalo:890
++++++____
FOTKA - semifreda
 < Předchozí  ZVĚTŠIT FOTKU  Následující >
Další v kategorii:
Hodnocení
Fotka se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Fotka se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
-6 až 8 vajec (!!!váha ve skořápce 0,5 kg!!!)
-8 vrchovatých lžic polohrubé mouky
-3 lžíce oleje
-1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
-5 vrchovatých lžic moučkového cukru
-kakao podle chuti
-máslo a hrubá mouka na plech 30X40 cm !!!!
Žloutky šleháme asi dvě minuty s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a rozmícháme. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh (metličkami !!!)
Půlku těsta si můžeme obarvit kakaem. Nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 12 – 15 minut. Určitě dodržte velikost plechu, protože by jste těsto měli hodně vysoké, ale i tak by to šlo napravit a to tak, že po upečení těsto rozříznete.
Hotové těsto necháme vychladnout a pokračujeme podle videa.
Příprava 20 minut
Pečení 12 – 15 minut
Cca 65 ks 3,5 - 4 cm velkých v průměru
Krémy na plnění formiček:
Jogurtový – 12 dkg smetanového jahodového jogurtu, 20 dkg zakysané smetany krémovité, cukr krystal nebo krupice podle chuti, želatinový ztužovač za studena. Cca 15 ks.
Pařížský - recept na šlehačku je na tomto webu a nakonec přimícháme podle potřeby želatinový ztužovač za studena. Cca 10 kousků a nechte si šlehačku bez ztužovače na ozdobu.
Mandarinkový -18 dkg mandarinkového kompotu bez nálevu, 2 dl smetany ke šlehání (ušlehané), ½ želatinového ztužovače za studena, cukr podle chuti. Cca 18 ks.
Smetanový - 0,5 l dl smetany ke šlehání (ušlehané) 2 vanilkové cukry a želatinový ztužovač za studena podle potřeby. Cca 25 ks a šlehačkou se ztužovačem ozdobte nějaké dortíky.
Karamelový – 18 dkg zkaramelizovaného salka, 25 dkg zakysané smetany krémovité, ½ želatinového ztužovače za studena. Cca 14 ks.
Podle chuti a potřeby ovoce, šlehačka apod.
!!!!! Dobře si přečtěte na kolik ml je želatinový ztužovač za studena a odvažte si ho. Jinak hrozí, že dortíky neztuhnou a budete muset jíst všechno lžičkou. Opravdu přesně se nedá půl pytlíku odhadnout!!!!
Obrázek uživatelky
profil
nadherne cukrovi...mohu poprosit o receptikSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nádherné Smajlík

mohu poprosit o receptík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
.Smajlík

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles