Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Fotoalbum
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

semifreda

Autor:POHLAVI-zena 
Fotoalbum:dorty a cukroví
Kategorie:Vaření
Klíčová slova:
Zobrazeno:1687x
Vložená:17.01.2016 06:38 hod.
Hodnocení:6.27/10
Hlasovalo:890
++++++____
FOTKA - semifreda
 < Předchozí  ZVĚTŠIT FOTKU  Následující >
Další v kategorii:
Hodnocení
Fotka se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Fotka se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
-6 až 8 vajec (!!!váha ve skořápce 0,5 kg!!!)
-8 vrchovatých lžic polohrubé mouky
-3 lžíce oleje
-1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
-5 vrchovatých lžic moučkového cukru
-kakao podle chuti
-máslo a hrubá mouka na plech 30X40 cm !!!!
Žloutky šleháme asi dvě minuty s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a rozmícháme. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh (metličkami !!!)
Půlku těsta si můžeme obarvit kakaem. Nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 12 – 15 minut. Určitě dodržte velikost plechu, protože by jste těsto měli hodně vysoké, ale i tak by to šlo napravit a to tak, že po upečení těsto rozříznete.
Hotové těsto necháme vychladnout a pokračujeme podle videa.
Příprava 20 minut
Pečení 12 – 15 minut
Cca 65 ks 3,5 - 4 cm velkých v průměru
Krémy na plnění formiček:
Jogurtový – 12 dkg smetanového jahodového jogurtu, 20 dkg zakysané smetany krémovité, cukr krystal nebo krupice podle chuti, želatinový ztužovač za studena. Cca 15 ks.
Pařížský - recept na šlehačku je na tomto webu a nakonec přimícháme podle potřeby želatinový ztužovač za studena. Cca 10 kousků a nechte si šlehačku bez ztužovače na ozdobu.
Mandarinkový -18 dkg mandarinkového kompotu bez nálevu, 2 dl smetany ke šlehání (ušlehané), ½ želatinového ztužovače za studena, cukr podle chuti. Cca 18 ks.
Smetanový - 0,5 l dl smetany ke šlehání (ušlehané) 2 vanilkové cukry a želatinový ztužovač za studena podle potřeby. Cca 25 ks a šlehačkou se ztužovačem ozdobte nějaké dortíky.
Karamelový – 18 dkg zkaramelizovaného salka, 25 dkg zakysané smetany krémovité, ½ želatinového ztužovače za studena. Cca 14 ks.
Podle chuti a potřeby ovoce, šlehačka apod.
!!!!! Dobře si přečtěte na kolik ml je želatinový ztužovač za studena a odvažte si ho. Jinak hrozí, že dortíky neztuhnou a budete muset jíst všechno lžičkou. Opravdu přesně se nedá půl pytlíku odhadnout!!!!
Obrázek uživatelky
profil
nadherne cukrovi...mohu poprosit o receptikSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nádherné Smajlík

mohu poprosit o receptík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
.Smajlík
Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles