|
kynutí + cca 30 minut
1,5 hrnek hladké mouky, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 3 rovné lžičky soli, 1/2 lžičky octa, 1 lžička kmínu, 1,5 hrnku vody,1/3 lžičky sušeného droždí
Mouky promícháme s kmínem, solí a droždím, přidáme ocet, vodu a rychle smícháme dohromady. Mísu pak zakryjeme potravinovou folií.
Po 12 hodinách těsto vyklopíme na plochu pomoučenou hladkou moukou, rozdělíme na osm kousků a opatrně vytvoříme oválné bochánky. Pomůžeme si opět moukou, těsto se dost lepí. Na plechu vyloženém pečicím papírem je necháme asi 20 minut dokynout, posypeme hrubou solí, kmínem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut . Zespod by dalamánky měly mít tmavě zlatavou barvu.
|