|
S dovolením
Použité suroviny receptu Bábovka s větrníkovou příchutí:
4 vejce | 3 hrnky celozrné hladké mouky nebo polohrubé mouky | 1 a 1/2 hrnku třtinového či kurpicového cukru | 1 hrnek oleje | 1 šlehačka | 5 lžic krupicového cukru | 1 kypřící prášek
Postup přípravy receptu Bábovka s větrníkovou příchutí:
Do kastrůlku dáme 5 lžic cukru a necháme roztopit do zlatavě hnědého karamelu.
Mezitím si ohřejeme šlehačku v mikrovlně, aby byla teplá. Tu pak po lžících opatrně vmícháváme do karamelu. Pozor, vře to a prská. Postupně dolijeme celou šlehačku a necháme při varu rozpustit karamel.
Vejce, cukr a olej šleháme šlehačem do husté pěny, do které potom malým pramínkem a za neustálého šlehání přiléváme horkou karamelovou šlehačku.
Důkladně prošleháme a přidáváme po hrnečku mouku. Opět dobře promísit a na závěr zašlehat prášek do pečiva.
Nalijeme do důkladně vystříkané formy (nebo klasika - vymazat tuk+mouka, strouhanka, kokos)
Pečeme cca 3/4 hodiny asi na 160°C
|