Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Velikonoční beránek nejoblíbenější receptyVelikonoční beránek nejoblíbenější recepty Beran - roční horoskop na rok 2025Beran - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Fotoalbum
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 02.04. 2025
Dnes má svátek Erika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bábovka s větrníkovou příchutí

Autor:POHLAVI-muz 
Fotoalbum:Vaření a pečení
Kategorie:Vaření
Klíčová slova:
Zobrazeno:1110x
Vložená:07.07.2012 15:29 hod.
Hodnocení:5.46/10
Hlasovalo:314
+++++_____
FOTKA - Bábovka s větrníkovou příchutí
 < Předchozí  ZVĚTŠIT FOTKU  Následující >
Další v kategorii:
Hodnocení
Fotka se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Fotka se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
radkalojka: díky, vyzkouším Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
určitě mooooooooooooooooc dobrá
Obrázek uživatelky
profil
Natína zavřít do kuchyně alespoň na týden
Obrázek uživatelky
profil
S dovolením

Použité suroviny receptu Bábovka s větrníkovou příchutí:
4 vejce | 3 hrnky celozrné hladké mouky nebo polohrubé mouky | 1 a 1/2 hrnku třtinového či kurpicového cukru | 1 hrnek oleje | 1 šlehačka | 5 lžic krupicového cukru | 1 kypřící prášek

Postup přípravy receptu Bábovka s větrníkovou příchutí:
Do kastrůlku dáme 5 lžic cukru a necháme roztopit do zlatavě hnědého karamelu.
Mezitím si ohřejeme šlehačku v mikrovlně, aby byla teplá. Tu pak po lžících opatrně vmícháváme do karamelu. Pozor, vře to a prská. Postupně dolijeme celou šlehačku a necháme při varu rozpustit karamel.
Vejce, cukr a olej šleháme šlehačem do husté pěny, do které potom malým pramínkem a za neustálého šlehání přiléváme horkou karamelovou šlehačku.
Důkladně prošleháme a přidáváme po hrnečku mouku. Opět dobře promísit a na závěr zašlehat prášek do pečiva.
Nalijeme do důkladně vystříkané formy (nebo klasika - vymazat tuk+mouka, strouhanka, kokos)
Pečeme cca 3/4 hodiny asi na 160°C

Obrázek uživatelky
profil
dala bych si Smajlík
Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles