Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
|
Lika444 | 10 | Datum vložení: 28.10.2012 16:52 hod. | |||
|
jo,taky bych si dala,ale normálně / a s droždím/ skoro vůbec nepeču a navíc co ta mouka, 1/5 fakt?ne třeba půl kg? |
martinnatr | vilka | Datum vložení: 23.03.2012 19:05 hod. | |||
|
díky za recept, určitě vyzkouším, snad se mi povedou jako tobě. |
majenkaa | Datum vložení: 23.03.2012 18:49 hod. | ||||
|
evabel | 10 | Datum vložení: 23.03.2012 16:21 hod. | |||
|
ten je, dala bych si |
vilka | pozývam všetkých | Datum vložení: 23.03.2012 14:46 hod. | |||
|
1/5 kg hladkej múky, 1 kyslá smotana, 2dcl mlieko,1 vajce, 1/2 kocky droždie, 2KL soľ, 1KL cukor. Urobiť kvások, vypracovať cesto.Ja pripravujem cesto večer a dám do chladničky, na druhý deň robím langoše. Keď sa rozhodnem robiť langoše v ten deň, dám cesto nakysnúť cca 1/2 hod. Na plytký tanier dám trocha oleja a kúsok cesto na ňom povyťahujem do tvaru langoša. Do rozpáleného oleja dám pár koliečok očistenej mrkvy /kvôli prepáleniu oleja/ a vyprážam langoše. Pastu na natieranie pripravím: 0,5 dcl vody, 0,5 dcl oleja, 3 strúčiky cesnaku a soľ. Dobrú chuť |