Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
|
Eivyk | * | Datum vložení: 16.11.2012 15:10 hod. | |||
|
Jinak osvědčilo se mi ho péct ve skleněné zapékací míse, lépe drží tvar |
Eivyk | děkuji :) | Datum vložení: 16.11.2012 15:09 hod. | |||
|
500 g hladké mouky 1 bal inst. droždí v pytlíku 1 KL kmínu 1,5 KL soli špetka anýzu špetka cukru 350-360 ml vlažné vody semínka dle chuti(slunečnice, arašídy..) Na potírání: osolená voda Příprava: Všechny suroviny dáme do mísy a ručně proděláme. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. (Je-li těsto řídké, přidáme trošku mouky). Těsto přendáme na pomoučený vál a znovu důkladně ručně proděláme.Těsto má být tuhé. Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 60-70 min. Těsto znovu na pomoučeném vále proděláme,vytvarujeme bochník nebo šišku, přendáme na plech posypaný hladkou moukou a ještě chvíli necháme kynout. Pečeme v předehřáté troubě nejprve při cca 220°C po dobu asi 5 min. Pak bochník potřeme osolenou vodou, snížíme teplotu na cca 170°C a pečeme 60-80 minut. Během pečení chléb potřeme osolenou vodou asi 5krát. |
demar | Slunečnicový chléb | Datum vložení: 16.11.2012 08:43 hod. | |||
|
Ten se teda povedlJaký je na něj recept? |
vysocina | 10* | Datum vložení: 15.11.2012 14:11 hod. | |||
|
šikula |