Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Grilovací desatero

27. 05. 2009 | Škola vaření

1.

Před grilováním naložte maso do marinády minimálně na 2–3 hodiny.

2.

K marinování používejte skleněné, porcelánové, plastové nebo nerezové nádoby.
Nikdy hliník nebo obyčejné železo – maso by mohlo chutnat po kovu, protože
marinády obvykle mívají kyselé pH.

3.

Grilovací mřížku či rošt před použitím dobře očistěte.

Grilování4.

Grilujte pouze libové maso, z tlustého bude unikat tuk a uhlí by pak více hořelo.
Pokud se to přece jen stane, uhaste oheň vodou s octem v poměru 5:1.

5.

Mějte vždy předem připravené potřebné nádobí a příbory, maso se má podávat okamžitě po grilování.

6.

Během grilování potírejte maso zbytkem marinády, olejem nebo rozpuštěným máslem.

7.

Na obracení masa používejte kuchyňské kleště nebo lopatku – ne vidličku,
protože maso po propíchnutí ztrácí šťávu.

Grilování


8.

U kuřecích prsou zkrátíte dobu grilování, když maso nejdříve dáte mezi dvě
mikrotenové fólie (nebo sáčky) a naklepete.

9.

Nakonec vždy řádně očistěte gril, nejlépe drátěným kartáčem.
Co nelze odstranit kartáčem, nechte odmočit ve vodě.

10.

Nebojte se experimentovat s různými přísadami.
Grilování nabízí spoustu možností a chuťových kombinací.


Čtěte také: GRILOVÁNÍ – stálá součást jara i léta
Posezení na zahradě spojené s grilováním masa či ryb je stále velmi oblíbenou jarní a letní činností. Grilované pokrmy skvěle chutnají, jejich příprava je rychlá a snadná .......


Vyzkoušejte báječné letní recepty na grilování:
Grilovaní pivní kotletky
Krůtí kapsa quatro formaggi
Masovo-sýrové kuličky s rajčátky
Grilovaný hermelín ve slaninovém kabátku
Grilovaná krkovička dědy Lebedy s grilovaným chřestem



Zdroj: VITANA

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Letos jsme si pořídili zahradní krb a grilujeme o 106. isPořádáme párty s kamarády a je to super.
Obrázek uživatelky
profil
Tak to je u nás taky stejné,stále se griluje a všechno možné.
Obrázek uživatelky
profil
u nás se griluje také celé léto.A všechno co se dá.Stále se vymýšlí něco nového a tady je také plno dobrých nápadů.
Obrázek uživatelky
profil
grilujem cele leto, snad vsechno, co se da, vzdycky nachystam kybl salatu, pecivo a alespon 2-3 dipy, (oblibili jsme si hellmans) a cpeme se, az se nam delaj boule za usima. musim se jeste pochlubit, ze se mi podarilo vyhrat v soutezi hellmansu gril, takze to vypada, ze s letni sezonou u nas grilco nekonciSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles