Každý vynikající kuchař je v podstatě chemik – vědecká cooking show GurmetLab - Mouka v akci. Naši kluci v praxi nejen v zasněžené pekárně (Premiéra)
Televizní obrazovky i internet jsou plné pořadů o vaření, potravinách, zdravé stravě. Ti nejlepší kuchaři v nich vysvětlují, jak s jídlem pracují profesionálové – ale nikdo už se nezeptá proč. Tuto otázku si neustále kladou gastronomický „geek“ Honza Hofman a manažer českého národního týmu kuchařů a cukrářů Tomáš Popp, protagonisté vědecké cooking show GurmetLab. Když pochopíme, co se s jídlem děje během vaření, stanou se z nás lepší kuchaři!
Nejen chlebem živ je člověk – zvláště, když ten z velkopekárny pár hodin po zakoupení zplesniví. Plané nadávání v pražských kavárnách však věci nezmění: je třeba vzít je do vlastních rukou. A při té příležitosti zjistit, že není nudle jako nudle, jaké jsou půvaby amylografické křivky a jak nahlas zvoní mouce hrana.
Televizní obrazovky i internet jsou plné pořadů o vaření, potravinách, zdravé stravě. Ti nejlepší kuchaři v nich vysvětlují, jak s jídlem pracují profesionálové – ale nikdo už se nezeptá proč. Tuto otázku si neustále kladou gastronomický „geek“ Honza Hofman a manažer českého národního týmu kuchařů a cukrářů Tomáš Popp, protagonisté vědecké cooking show GurmetLab. Když pochopíme, co se s jídlem děje během vaření, stanou se z nás lepší kuchaři!
Nejen chlebem živ je člověk – zvláště, když ten z velkopekárny pár hodin po zakoupení zplesniví. Plané nadávání v pražských kavárnách však věci nezmění: je třeba vzít je do vlastních rukou. A při té příležitosti zjistit, že není nudle jako nudle, jaké jsou půvaby amylografické křivky a jak nahlas zvoní mouce hrana.
GurmetLab - Mouka v akci můžete sledovat 21. 5. 2020 od 21 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize