Každý vynikající kuchař je v podstatě chemik – vědecká cooking show. Kdo nekvasí, není Čech (Premiéra)
Televizní obrazovky i internet jsou plné pořadů o vaření, potravinách, zdravé stravě. Ti nejlepší kuchaři v nich vysvětlují, jak s jídlem pracují profesionálové – ale nikdo už se nezeptá proč. Tuto otázku si neustále kladou gastronomický „geek“ Honza Hofman a manažer českého národního týmu kuchařů a cukrářů Tomáš Popp, protagonisté vědecké cooking show GurmetLab. Když pochopíme, co se s jídlem děje během vaření, stanou se z nás lepší kuchaři!
Televizní obrazovky i internet jsou plné pořadů o vaření, potravinách, zdravé stravě. Ti nejlepší kuchaři v nich vysvětlují, jak s jídlem pracují profesionálové – ale nikdo už se nezeptá proč. Tuto otázku si neustále kladou gastronomický „geek“ Honza Hofman a manažer českého národního týmu kuchařů a cukrářů Tomáš Popp, protagonisté vědecké cooking show GurmetLab. Když pochopíme, co se s jídlem děje během vaření, stanou se z nás lepší kuchaři!
Ovoce stromů rajských jíme, ale když ho necháme zkvasit, můžeme ho i pít. A to slibuje ještě větší zábavu – pokud ovšem víme, jak na to. Když nevíme, dáme si poradit od odborníka a třeba se k tomu dozvíme, co má společného jogurt a kuře nebo kolik škrobu v bramboře stačí na michelinskou hvězdu.
GurmetLab - Něco tu kvasí můžete sledovat 14. 5. 2020 od 21 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize