Asi nejstarší pečicí nádobou dnešní doby byla remoska, která peče, zapéká, dusí, smaží a griluje současně. Můžete v ní připravovat toasty, ohřívat, rozmrazovat i rozpékat, v jedné nádobě lze připravit oběd i večeři, aniž byste k tomu potřebovali sporák nebo vařič. U nás v ČR byla první remoska v polovině padesátých let, kdy se stala velmi oblíbenou pro všechny

Dnešní pečicí nádoby mohou být z různých materiálů a to například skleněné, keramické, kameninové, silikonové, nerezové nebo smaltované. Také mohou mít různé tvary jako oválné, kulaté, hranaté, čtverhranné a mnoho dalších. Také si můžete vybrat různé velikosti.
Kameninové pečicí nádoby ale zůstaly stále moderní, protože mají výbornou vlastnost, že kamenina vede teplo, a proto se nemusíte obávat rychlého vychladnutí jídla před servírováním na stůl. I když se později začaly používat více kovové nádoby, tak stále kameninové pekáče jsou oblíbené pro svoji kvalitu a nízké náklady.

Dnes mnoho hospodyněk používá různé tlakové hrnce, pekáče, pánve, plechy, formy, zapékací mísy, termonádoby ale in je také domácí pekárna. Všechny tyto pekárny mají stejné nebo podobné funkce, používají se na míchání a kynutí těsta, které poté můžete péct v troubě jako třeba rohlíky, housky, bulky plněné i neplněné, nasladko i naslano, knedlíky přílohové nebo plněné, záviny sladké i slané, mazance, buchty, koláče, koláčky, koblihy, pizzy a mnoho dalších, nebo zvolíte program, kterým vám pekárna těsto zamíchá, nechá nakynout a i upeče. Můžete si v pekárně upéct třeba různé chleby (tmavé, světlé, toustové), záviny, buchty, bábovky, mazance, makovce a další.
Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz