Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 10.10. 2024
Dnes má svátek Marina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hodinářova dcera

10. 03. 2020 | Knižní tipy
Název: Hodinářova dcera
Autor: Kate Mortonová
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: 10/ 2019
Formát: 155 x 234 mm
Vazba: Pevná
Počet stran: 432 stran
Cena: 319 Kč

Je horké léto roku 1862 a na březích Temže u Birchwood Manor se vylodí skupinka mladých umělců pod vedením talentovaného Edwarda Radcliffa. Mají plán: strávit léto v odloučení a hledat inspiraci pro svou tvorbu. Jejich pobyt se jim však nečekaně zkrátí. Jednoho dne najdou jednu ženu z jejich skupinky zastřelenou a druhá není k nalezení.

Hodinářova dceraPřitom zmizelo cenné dědictví a život Edwarda Radcliffa se ocitl v troskách. Uplynulo sto padesát let a Elodie Winslowová, mladá londýnská archivářka, nachází podivnou koženou brašnu, která obsahuje dvě zdánlivě spolu nesouvisející věci: vybledlou fotografii ženy ve viktoriánském oblečení a skicář obsahující kresbu dvojdomku u řeky. Proč se Birchwood Manor Elodie tak líbí?

A kdo je ta krásná žena na fotografii? Jaká tajemství skrývá? Hodinářova dcera je příběhem vraždy, tajemství a krádeže. Vypráví o umění, lásce a ztrátě. Jako řeka protéká stránkami této knihy hlas ženy, která stojí mimo čas. Její jméno bylo historií zapomenuto, ale ona vše sledovala a bylo při tom: Birdie Bellová, hodinářova dcera.

O autorce knihy Hodinářova dcera:


Mortonová Kate


Australanka Kate Mortonová vystudovala anglickou literaturu a divadelní vědu na univerzitě v Queenslandu, v doktorském studiu se zabývala tragédií ve viktoriánské literatuře.
Knihy Kate Mortonové jsou vydávány ve 38 zemích po celém světě. Už prvotina Dům u jezera (2007, česky Ikar poprvé 2009) se stala literární senzací, když se v Británii vyšplhala až na 1. místo prestižního žebříčku bestsellerů Sunday Times, pohybovala se na čelních místech New York Times Bestseller Listu, byla nominovaná na nejoblíbenější knihu British Book Awards za rok 2008 a zvítězila v Australian Book Industry Awards 2007 v hlavní kategorii General Fiction Book of the Year. S obdobným úspěchem se vedlo i dalším knihám, přičemž především Zapomenutá zahrada z roku 2008 (česky Ikar 2011) sbírala vedle nadšených čtenářských ohlasů a pochvalných recenzí i různá ocenění a jen potvrdila, že Kate Mortonová je jednou z nejzářivějších a nejúspěšnějších spisovatelek současnosti.


Knihu Hodinářova dcera koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižní klub.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles