Autentičnost nových materiálů – to je jeden ze stěžejních pojmů kuchyňských trendů pro rok 2016. Nové materiály používané na dvířka, bočnice, či pracovní desky nejsou od přírodních materiálů okem ani hmatem téměř rozpoznatelné. Jejich velkým benefitem je snadná a rychlá údržba, což ocení nejen maminky s malými dětmi, ale i všichni, kteří jsou časově velmi vytíženi a nestíhají se věnovat dennodenně domácímu úklidu. Navíc na rozdíl od přírodních materiálů, které časem mění tvar i barvu, si jejich dokonalé imitace zachovávají svou barevnost a nevysychají.
Technologickou novinkou v kuchyních jsou ultramatné povrchy, které jsou svou strukturou podobné pískovanému sklu. Zajímavým trendem je naopak superlesk, kdy povrch vypadá úplně jako zrcadlo.
Jací jsou ovšem Češi při plánování kuchyně? Podléhají novinkám, nebo jsou spíše konzervativní?
Přestože se českým zákazníkům líbí barevné kuchyně, během výběru a nákupu raději sáhnou po neutrálních barvách. Z dlouhodobého hlediska je nejčastější nakupovanou barvou kuchyně bílá v kombinaci s dřevem. Přednost dávají lesklým materiálům. Obecně si rádi vybírají kuchyně v neutrálních odstínech, barevně se pak vyřádí na doplňcích. Podle evropských designérů jsou letošním hitem šedé odstíny kuchyní.
Šedá kráska – letošní evropský hit
U elektrospotřebičů nejvíce vzrostla poptávka po parních troubách, na které se čím dál vice zaměřují i samotní výrobci. Proto jsou dnes tyto technologie dostupné v široké šíři modelů s různým stupněm a využitím páry. Variabilnost modelů tak přináší zákazníkům i finančně výhodná řešení. V parní troubě lze připravit jídlo nejen zdravě, ale i velice chutně. Vše bez použití tuku a soli. Takto přichystané pokrmy ocení zejména opravdoví labužníci. Dalším argumentem pro pořízení parní trouby je úspora energie a rychlost pečení.
Zdroj, foto: Datart