Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak díky vypláštění opravit betonový bazén bez stavebního zásahu

13. 07. 2024 | Rekonstrukce
-Komerční sdělení-

Máte starý betonový bazén, za který už se na zahradě tak trochu stydíte? Netěsní, praská nebo je zkrátka „jen“ nevzhledný? Pak vás nadchne možnost renovace bazénu folií, známá také jako vypláštění.

Co je to vypláštění bazénu


Vypláštění je proces, při kterém se na vnitřní povrch stávajícího bazénu aplikuje speciální bazénová fólie. Metoda je ideální pro opravu starých betonových bazénů. Výsledkem je v podstatě nový foliový bazén, který zachovává tvar a rozměry původního bazénu.

Renovovaný vypláštěný bazén















Proč zvolit renovaci bazénu folií


    • Rychlost a jednoduchost: Ve srovnání s kompletní rekonstrukcí je vypláštění mnohem rychlejší a méně invazivní proces.
    • Cenová dostupnost: Renovace folií je výrazně levnější než výstavba nového bazénu nebo rozsáhlá rekonstrukce.
    • Vzhled: Moderní bazénové fólie nabízejí širokou škálu barev a vzorů, díky nimž můžete dát svému bazénu zcela nový vzhled.
    • Životnost: Kvalitní bazénová fólie má dlouhou životnost a je odolná vůči UV záření i bazénové chemii.
    • Snadná údržba: Fóliový povrch se snadno čistí a udržuje.

Jak probíhá proces vypláštění


Nejprve je třeba bazén důkladně vyčistit a opravit případné praskliny nebo nerovnosti v betonovém povrchu. Posléze se aplikuje geotextilie, která slouží jako ochranná vrstva mezi betonem a fólií.

Dalším krokem je samotná instalace folie vyrobené na míru. Ta se opatrně vloží do bazénu a postupně upevňuje ke stěnám a dnu. Využívá se speciální vakuová technika.

Barvy pro vypláštěný bazén

























Tečkou na závěr jsou dokončovací práce, kdy se upraví okraje bazénu, instalují nové bazénové doplňky (například trysky nebo světla) a bazén se napustí vodou. A je hotovo, máte zase na několik let vystaráno – a máte v podstatě nový bazén. Navíc je příjemně hladký, takže už vás nečekají žádné odřeniny.

Na co si dát při renovaci bazénu folií pozor


    • Kvalita fólie: Investujte do kvalitní fólie od renomovaného výrobce. Levnější varianty mohou mít kratší životnost a být náchylnější k poškození.
    • Profesionální instalace: Vypláštění by měli provádět zkušení odborníci. Správná instalace je klíčová pro dlouhodobou funkčnost a vzhled bazénu.
    • Příprava podkladu: Důkladná příprava betonového povrchu je zásadní. Jakékoli nedostatky v podkladu se mohou projevit na fólii.
    • Výběr barvy: Tmavší odstíny fólie lépe absorbují teplo, což může pomoci udržet vodu teplejší. Světlejší odstíny zase opticky zvětšují prostor.
    • Údržba: I když je údržba foliového bazénu snadná, je důležité dodržovat správné postupy čištění a používat vhodné bazénové chemikálie.

Foliový bazén do země bude chloubou vaší zahrady


Renovace starého betonového bazénu pomocí vypláštění je efektivní způsob, jak získat prakticky nový foliový bazén do země bez nutnosti rozsáhlých stavebních prací. Tato metoda nabízí rychlé, cenově dostupné a esteticky příjemné řešení pro oživení vašeho bazénu. Se správnou péčí a údržbou vám takto renovovaný bazén bude sloužit mnoho let.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !