Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si osud Martinu našel

22. 06. 2024 | Vaše příběhy

O tom, že osud si každého z nás najde, a to ať v dobrém, tak i ve zlém, svědčí právě můj příběh ze života. To, co by se mohlo zdát navždy ztraceno, se někdy opravdu ve šťastný konec obrátí, a naopak.

V zaměstnání jsem měl kolegyni Martinu. Martina byla fajn člověk, jen trochu naivní. Bezmezně důvěřovala, a to je někdy na škodu. Tato naše kolegyně poměrně brzy ovdověla. Necítila se ještě na to, aby zbytek života strávila sama. Děti už měla velké, zaneprázdněné, a tak se po nějaké době od odchodu milovaného muže opět snažila všemožně seznámit, ač to veřejně popírala. Už ale nebyla útlou dívkou a charakter naší práce také neumožňoval dostatek času na záliby, koníčky a střetávání se. Tak se jí zpočátku nedařilo.

Po čase ale Martina začala komunikovat s mužem. Tvrdila, že je lékařem na válečné misi, a dokonce nám ukázala i fotografii sympatického muže, který jako by byl vystřižen z reklamního letáku. Rozhodně to nebyla fotka normálního, tuctového muže. A začala série pohádek. Martina nás denně informovala o nových a nových dojemných detailech.                                                        

Pavel, jak se údajný lékař jmenoval, byl vdovcem. Jeho žena podlehla rakovině, dlouho se sám staral o svou těžce postiženou dceru, které ale nedokázal pomoci. Po ztrátě dcery, jediného člověka, který mu na světě zbýval mimo staré maminky, se rozhodl svůj život zasvětit dobré věci a coby renomovaný a zkušený lékař nastoupil do vojenské mise. Zbýval už jen zvoneček, který by pomyslnou pohádku ukončil. Nebyl ovšem zdaleka konec. 

Pavel celkem slušně zásoboval naši kolegyni lichotkami, zasílal jí srdíčka po internetu, šikovně upravoval její fotografie do romantických obrázků a vyjadřoval jí na dálku lásku. Ano, tento charismatický lékař se zamiloval do tuctové, stárnoucí plnoštíhlé ženy, která neměla ani vzdělání, a bohužel neoplývala ani krásou, aniž by s ní jedenkrát v životě promluvil. To nám ale Martina hodně brzy vysvětlila, že se Pavel nesmí prozradit a celé jejich působiště musí být utajeno, a tudíž nesmí z místa svého pracovního výkonu telefonovat. V opačném případě by ohrozil životy mnoha svých spojenců.

Mnohokrát jsme Martině vysvětlovali, že se jedná o podvodníka, o kterých se nejednou zmiňovala média, a na svou důvěřivost doplatí. Pavel ale po Martině nic nechtěl, alespoň zpočátku. Ani když Pavel požadoval po naší kolegyni nemalé finanční obnosy na léčbu své nemocné matky, bez které by byl ohrožen její život, Martina nepopadla zdravý selský rozum za pačesy a nechala se vláčet intrikami. Pavel jí vše splatí, peněžní prostředky má, jen je nesmí zasílat na účty, aby zachoval utajení. Mnohokrát jí oplatí její loajálnost a pomoc, vysvětlila Martina, a ona ještě na transakci vydělá. Její okolí ani netušilo, jak daleko to zašlo.

Po nějaké době byla Martina na mizině. Zasílala nejdříve své úspory na bankovní účty, jejichž čísla jí její milý zasílal, a poté, když jí úspory došly, si začala půjčovat ve svém okolí. Půjčila si od vlastních dětí, od sousedů i od některých kamarádek a přátel pod záminkou, že chce renovovat byt. Ten jí už ale dávno neříkal pane, protože kvůli Pavlovi neplatila nájem a služby s bytem spojené. Dostala se do velmi zlé situace. Z lásky vystřízlivěla až v okamžiku, kdy se jí Pavel přestal ozývat. Získal, co chtěl, o nic jiného mu nešlo. Až poté navštívila policii. Všechny kontakty byly falešné, dávno zrušené, včetně účtu, na který Martina peníze zasílala.

Vypadalo by to, že si Martina zkazila život. Nebyl by to ale právě osud, aby nezasáhl.

Martina, když jí hrozilo vystěhování, neměla nic a musela navíc splácet dluhy. Po nedlouhém rozhodování odešla za prací do Holandska. Měly jsme od ní strohé informace. Dřela jak kůň, plat měla ale na naše poměry velmi slušný. Po nějakém čase, kdy se ozývala méně a méně, jsme se o Martinu začali bát. Proto nás nové informace od dnes už bývalé kolegyně mile překvapily.

Martina splácela své dluhy po malých částkách a zřejmě by je nikdy nesplatila úplně, kdyby nezasáhl právě osud. V Holandsku totiž poznala nového přítele. Tentokrát to nebyl krásný a urostlý muž s vysokým vzděláním, ale normální, trochu obtloustlý, ale velmi hodný a citlivý již stárnoucí muž. Trvalo to sice nějaký čas, než se ti dva dostatečně poznali a sblížili, našli v sobě ale zalíbení a Peter si Martinu nakonec i vzal. S jeho pomocí dokázala Martina splatit veškeré své závazky. Dnes oba žijí v Holandsku, kde i pracují a užívají si života a především jeden druhého.

Možná, že Martina přestala konečně věřit na pohádky a stojí pevnýma nohama na zemi. Rozhodně jí to všichni přejeme.


Svehlava - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !