Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak to bylo, šéfe? - 13.6. 2022

13. 06. 2022 | Televizní tipy
Propojte současnost se vzpomínkou na Ano, šéfe! a vyjde vám, jak to vypadalo v kuchyních před lety, a jak se vaří dnes. Inspirujte se a bavte se!

Tentokrát spolu s šéfem zabrousíme do Itálie. Tedy na místo, kde se vaří perfektní Itálie té nejlepší kvality – ovšem vzpomínat se bude na místa, kde to tak skvělé nebylo. Ale jako rozcvičku si Zdeněk připraví na grilu bisteccu fiorentinu, toskánský recept, který je typický tím, že jsou v něm dva druhy masa – hovězí roštěná i hovězí svíčková.

Jak to bylo, šéfe? - 13.6. 2022A už se jede do Horoměřic, kde svou restauraci provozuje Davide Lagomarsino. Ten se v roce 2008 rozhodl, že Praha bude jeho domovem. A co řekne na styl, kterým Češi chystali a chystají italské národní pokrmy? „Vím o pár klucích, kteří je umí dobře, ale jinak… Italské jídlo je velmi bohaté.

A je třeba rozlišovat podle regionu. Důležité jsou ingredience a důležité je vše dělat jednoduché. Vaření není komplikované, jde o kvalitu surovin.“

Návrat do minulosti: „Italské rizoto s kudrnkou na ozdobu? To už ani smetana a citron nezachrání…“ měl jasno už před lety šéf. Jídlo bylo bez chuti a Zdeněk nad talíři marně vymýšlel, kam se může ubírat česká gastronomie. Jak vidí Davide číšníky v Česku?

„Máte s číšníky problém, nechtějí pracovat.“ Zdeněk má jasno: „Mám gastronomický sen. Mít provozovnu, kde nebudu potřebovat číšníky. To se mi ale asi nesplní.“ A dodává: „Kuchař může být famózní, ale když pak číšník před hosta hodí talíř s jídlem s výrazem, že ho s…e, tak se asi host do restaurace nevrátí, že.

Jenže to málokomu dojde. Tak se práce v pohostinství dělat nedá.“ Také dojde na kvalitu těstovin. Jak to bylo, šéfe? - 13.6. 2022„Pokud chcete kvalitní jídlo, pořiďte si lepší pastu. Jinak se vám rozpadne.“ I s tím se totiž v minulosti Zdeněk v mnoha provozovnách setkal. „Je to pak šetření na nepravém místě. A zákazník to pozná.“

Další problematikou je kečup. Dává Davide do jídel kečup ostrý nebo sladký? Pánové se smějí největšímu českému nešvaru, který sice pomalu mizí, ale v minulosti byl právě kečup nejoblíbenější ingrediencí v každé rádoby italské restauraci v Česku.

Pro vylepšení chuti spolu se Zdeňkem Davide připraví marocké kalamáry, svíčkovou a špagety, nakonec involtini di vitello neboli italské závitky. Zdeněk se vrací v nejlepší formě, na vybavení kuchyní ani úroveň znalostí si navíc nebude moci stěžovat.

V každém díle představí jednu přední restauraci a jejího šéfkuchaře. Během přípravy menu se společně s hostiteli vrátíme k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, které mají přímou souvislost s tématem rozhovoru kuchařů a zvolenou národní kuchyní.

Vařit ve velkém stylu se bude pod taktovkou šéfa už 13. června

na Primě. V premiéře v pondělí večer, v repríze následnou

 neděli dopoledne!!


Zdroj, foto: Prima

Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak to bylo, šéfe? - 13.6. 2022:

Jak to bylo, šéfe? - 13.6. 2022
Jak to bylo, šéfe? - 13.6. 2022
Jak to bylo, šéfe? - 13.6. 2022
Jak to bylo, šéfe? - 13.6. 2022
Jak to bylo, šéfe? - 13.6. 2022
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles