Vytřiďte si potraviny
Organizace ledničky
Každá lednička je od výrobce nastavena odlišně, takže se řiďte hlavně specifickým návodem, avšak všeobecně platí pravidlo, že nejčastěji se do vrchních šuplíků umisťuje všechno jídlo, které je již tepelně upravené (uvařené nebo upečené) a chystáte se ho zkonzumovat přednostně, například váš oběd na zítřejší den. Do druhého šuplíku pak patří třeba nápoje nebo bylinky. Do prostoru uprostřed a níže pak umisťujte maso, vajíčko, sýry nebo mléko a další potraviny, které potřebují k uchovávání největší chlad.
Zelenina a ovoce pak patří do nejnižších přihrádek. Dejte však pozor, všechna zelenina nemusí být nutně v lednici, pokud se jí chystáte rychle spotřebovat. Mezi potraviny, které v žádném případě nepatří do lednice jsou například rajčata, cibule, česnek a brambory.
Do prostoru dveří umisťujte pouze potraviny, které snesou občasné výkyvy teploty způsobené neustálým otevíráním lednice a tím pak únikem cenného chladného vzduchu. Zde můžete umístit koření, čerstvé džusy, kečup, hořčici a další omáčky.
Zbytečné plýtvání
Pokud však budete lednici nadměrně otevírat a nahlížet do ní, k udržení čerstvosti potravin stejně příliš nepomůžete ani správným skladováním. Podle výzkumu se ukazuje, že chladničku otevíráme v průměru až 79krát za den.
Zdroj, foto: LG