Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jeden hrnec – Žádné zbytky

1. 09. 2024 | Knižní tipy
Název: Jeden hrnec – Žádné zbytky
Autor: Susann Kreihe
Datum vydání: 07 / 2024
Nakladatelství: Esence
Formát: 197 × 261 mm, 740 g
Počet stran: 176
Vazba: Pevná
Cena: 359 Kč

Jednoduše. Udržitelně. Skvěle! Vařit udržitelným způsobem není vždy snadné, koneckonců, menu musí být dobře naplánované, aby nakonec nezbyla třeba půlka zelí nebo otevřený kelímek smetany. Tahle kniha vám takové vaření usnadní. Všechny pokrmy se navíc snadno připravují, potřebujete pouze jeden hrnec, pekáč nebo pánev.

Pro usnadnění výběru pokrmů najdete u každého receptu informace o různých kategoriích.
Podle ingrediencí a způsobu stravování: * vegetariánské * veganské * s rybou * s masem * sladký hlavní chod. Podle kuchyňského náčiní: * z hrnce * z trouby * z pánve

Kniha Jeden hrnec – Žádné zbytkySlovy autorky knihy 

Jeden hrnec – Žádné zbytky:


Mým cílem především je, aby se vyhazovalo méně jídla, ještě lépe aby při přípravě pokrmů vůbec žádné zbytky nezůstávaly. Mám na mysli načatý kelímek zakysané smetany, poslední kousek sýra v krabičce nebo tři osamělé žampiony v misce. Všechny recepty jsou navrženy tak, aby tyto zbytky ideálně vůbec nevznikly – v receptech se všechny čerstvé suroviny zužitkují.

Jedná se o rychlé vaření s promyšlenou udržitelností, vhodné pro každý den. Snadné na přípravu a chutné. A samozřejmě s regionálními produkty. Tato kuchařka s recepty beze zbytků dokazuje, že to jde dělat jednoduše a udržitelně!

Vaříme-li si sami, přináší nám to radost a uspokojení. Dělá mi dobře, když vím, co je na talíři a jak to vzniklo. I u našich dětí pozoruji, že když něco připravují samy, mají k jídlu mnohem otevřenější přístup a zkoušejí věci, kterým by se jinak spíše vyhnuly. Přimlouvám se za domácí vaření, ovšem pokud máte tuto knihu v ruce, pravděpodobně vám je toto téma velmi blízké. To je podle mě skvělé.
Užijte si vaření, které šetří čas a u kterého víte, co jíte!

O autorce knihy Jeden hrnec – Žádné zbytky: 


Susann Kreihe již řadu let vášnivě vyvíjí recepty na míru, které pravidelně vycházejí v kuchařkách a časopisech. Kromě vytváření receptů pracuje tato vyučená kuchařka a obchodní ekonomka pro hotelnictví a gastronomii také jako ghostwriter pro známé špičkové šéfkuchaře. O vaření píše i na svém blogu gerichte-werkstatt.de. Udržitelnost je pro ni srdeční záležitostí. Jak neuvěřitelně kreativně se lze vyhnout plýtvání potravinami ukázala již ve své publikaci „Die ganze Pflanze“ (Celá rostlina).

Ukázka z knihy Jeden hrnec – Žádné zbytky:


Letní tortilla

(z pánve * vegetariánské * pro 2 osoby)
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut

Suroviny: 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 cuketa, 1 červená cibule, 4 snítky tymiánu, 1 malá sklenička vypeckovaných oliv (cca 80–100 g pevného obsahu), 2 lžíce olivového oleje, 4 vejce, 50 ml mléka, sůl, kousek parmazánu (cca 50–75 g), čerstvě umletý pepř, 1 svazek pažitky

Postup:  Papriky omyjeme, odstraníme semínka a bílé mezistěny a půlky nakrájíme na malé kousky. Omyjeme cuketu, odřízneme konce a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Olivy nakrájíme na kolečka.
Zapneme troubu na funkci gril na 230 °C. 

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a 3–4 minuty na něm restujeme připravenou čerstvou zeleninu, tymián a olivy. V míse rozšleháme vejce s mlékem a 2 špetkami soli a zalijeme jimi zeleninovou směs. Na to nastrouháme parmazán a tortillu pečeme 5–8 minut v předehřáté troubě na střední příčce do zlatova.

Poté tortillu nakrájíme na kousky a ochutíme solí a pepřem.  Omyjeme pažitku, osušíme ji a nakrájíme na kolečka. Posypeme jimi tortillu a podáváme. 

Tip: Tortilla je stejně jako frittata a omeleta jedním z nejchutnějších způsobů, jak kombinovat zeleninu a vejce. Na tento pokrm použijte zeleninu, kterou máte právě doma nebo která má sezonu, případně které se už musíte zbavit. Skvěle se v tomto receptu dají využít i brambory, těstoviny nebo rýže z předchozího dne, starší chléb, zbytky pečeného masa nebo vařené ryby.


Tuto knihu Jeden hrnec – Žádné zbytky zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz.



Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jeden hrnec – Žádné zbytky:

Jeden hrnec – Žádné zbytky
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles