Autor: Fuhrman Joel
Nakladatelství: Mladá Fronta
Rok vydání: 2015
Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 336
Formát: 165 x 235
Cena: 262 Kč
200 receptů pro rychlý úbytek váhy, proti nemocem, pro trvalé zdraví Kniha Jez, abys žil - kuchařka pomohla milionům lidí zbavit se přebytečných kil a prodloužit vlastní život, díky ní jsou správná výživa a skvělý pocit dosažitelnější než kdykoliv předtím.
Světoznámý lékař a autor bestsellerů Joel Fuhrman, M. D., ukazuje, jak si můžete vy, vaši přátelé a členové vaší rodiny vybudovat a udržet zdraví a štěstí. Kniha vás provází od regálů v supermarketu až do chvíle, kdy zasedáte k jídelnímu stolu.
Obsahuje nejnovější vědecké poznatky o výživě, lahodné nové recepty, užitečné tipy, jak nakupovat a vařit, detailní nutriční hodnoty každého pokrmu a inspirativní příběhy lidí, jimž přístup nazvaný "Jez, abys žil" změnil život. Je to ucelený průvodce nezbytnými poznatky pro zdravý a vyrovnaný životní styl.
Ukázka z knihy Jez, abys žil:
POLÉVKY A SMĚSI
V mém jídelníčku hrají polévky důležitou roli. Když lehce povaříte zeleninu v polévce, vyplaví
se do vývaru důležité živiny a zároveň se při nízké teplotě nesníží její výživná hodnota. Polévky a směsi se vaří při 100 °C, tedy při bodu varu vody. Vaření při takto nízké teplotě je zdravé, protože se při ní nevytváří vedlejší látky zvané akrylamidy.
Jedná se o sloučeniny, které mohou způsobit genetické mutace zvyšující riziko vzniku rakoviny. Akrylamidy vznikají při přípravě pokrmů ve vyšších teplotách kuchyňskými postupy, jako je smažení, pečení, restování a grilování. Pokrmy vařené či připravené v páře však tyto sloučeniny neobsahují.
Tuto knihu Jez, abys žil koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Kniha.cz
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz