Svérázná kuchařka a bloggerka opět na cestách – tentokrát za vůněmi a chutěmi největší země Střední Ameriky. Režie pořadu Kamu v Mexiku - Oaxaca R. Karko (Premiéra)
Při návštěvách zajímavých mexických restaurací, i setkáních s mexickými přáteli žijícími v Čechách, budou mít diváci příležitost naučit se přípravu tradičních mexických pokrmů a dozvědět se řadu zajímavostí od hostů, kteří mají s Mexikem úzké vazby.
Dnes nás přivítá Oaxaca, hlavní město dalšího z 31 mexických států, jehož oficiální název je Estado Libre y Soberano de Oaxaca, což se do češtiny volně překládá jako Svobodný a suverénní stát Oaxaca. S Kamu zažijeme spoustu netradičních zkušeností, které potřebují hodně odvahy a nadhledu. Navštívíme obrovské tržiště se sušeným hmyzem, kde Kamu před kamerou ochutná ze široké nabídky hmyz, červy a kobylky v různých úpravách. Rádi je tu smaží, suší či udí. Připravíme z nich společně s profesionálním šéfkuchařem Josém spoustu omáček a sals.
V pořadu Kamu v Mexiku – Oaxaca budeme mít možnost bezprostředně sdílet s Kamu dojmy z této exotické ochutnávky.
Při návštěvách zajímavých mexických restaurací, i setkáních s mexickými přáteli žijícími v Čechách, budou mít diváci příležitost naučit se přípravu tradičních mexických pokrmů a dozvědět se řadu zajímavostí od hostů, kteří mají s Mexikem úzké vazby.
Dnes nás přivítá Oaxaca, hlavní město dalšího z 31 mexických států, jehož oficiální název je Estado Libre y Soberano de Oaxaca, což se do češtiny volně překládá jako Svobodný a suverénní stát Oaxaca. S Kamu zažijeme spoustu netradičních zkušeností, které potřebují hodně odvahy a nadhledu. Navštívíme obrovské tržiště se sušeným hmyzem, kde Kamu před kamerou ochutná ze široké nabídky hmyz, červy a kobylky v různých úpravách. Rádi je tu smaží, suší či udí. Připravíme z nich společně s profesionálním šéfkuchařem Josém spoustu omáček a sals.
V pořadu Kamu v Mexiku – Oaxaca budeme mít možnost bezprostředně sdílet s Kamu dojmy z této exotické ochutnávky.
Bylo to pro ni něco naprosto nového. Nesmíme ovšem opomenout ani degustaci pálenky mezcal, která se vyrábí z agáve. Každý druh agáve má svou speciální charakteristiku, proto je možné při výrobě tohoto destilátu docílit spousty rozmanitých chutí.
Kamu v Mexiku – Oaxaca můžete sledovat 5. 12. 2018 od 21,30 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize