Svérázná kuchařka a bloggerka opět na cestách – tentokrát za vůněmi a chutěmi největší země Střední Ameriky. Nový cyklus České televize. Režie pořadu Kamu v Mexiku – Yucatán R. Karko.
Při návštěvách zajímavých mexických restaurací, i setkáních s mexickými přáteli žijícími v Čechách, budou mít diváci příležitost naučit se přípravu tradičních mexických pokrmů a dozvědět se řadu zajímavostí od hostů, kteří mají s Mexikem úzké vazby. Průvodcem třetího dílu Kamu v Mexiku - Yucatán je charismatický Humberto. O poloostrově na jihovýchodě Mexika, který odděluje Mexický záliv a Karibské moře, ví opravdu mnohé. Zejména dokáže poutavě vyprávět zajímavosti z gastronomie.
Kamu zde ochutná báječná jídla i vynikající zmrzlinu v Méridě, hlavním městě Yucatánu, které bývá považováno za jedno z měst s nejlepší kvalitou života v Mexiku. Předvedeme také vaření tradičního vepřového pokrmu poc chuc se starými babičkami v historickém městečku Izamal. Základem tohoto tradičního jídla je grilované vepřové maso naložené v citrusové marinádě a podávané s různými přílohami.
Při návštěvách zajímavých mexických restaurací, i setkáních s mexickými přáteli žijícími v Čechách, budou mít diváci příležitost naučit se přípravu tradičních mexických pokrmů a dozvědět se řadu zajímavostí od hostů, kteří mají s Mexikem úzké vazby. Průvodcem třetího dílu Kamu v Mexiku - Yucatán je charismatický Humberto. O poloostrově na jihovýchodě Mexika, který odděluje Mexický záliv a Karibské moře, ví opravdu mnohé. Zejména dokáže poutavě vyprávět zajímavosti z gastronomie.
Kamu zde ochutná báječná jídla i vynikající zmrzlinu v Méridě, hlavním městě Yucatánu, které bývá považováno za jedno z měst s nejlepší kvalitou života v Mexiku. Předvedeme také vaření tradičního vepřového pokrmu poc chuc se starými babičkami v historickém městečku Izamal. Základem tohoto tradičního jídla je grilované vepřové maso naložené v citrusové marinádě a podávané s různými přílohami.
Kamu v Mexiku – Yucatán můžete sledovat 7. 11. 2018 od 21,30 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize