V KAMU ve Vietnamu - Gastronomická oáza se setkáváme s mladou blogerkou a zapálenou kuchařkou Kamilou Rundusovou, která se sama vydává na cestu po středním Vietnamu, aby objevila místní kulturu a poznala zajímavé lidi než způsobem jí vlastním, tedy skrze kvalitní jídlo. Kamila přistává ve Vietnamu v hlavním městě Ha Noi. Jelikož chce poznat z Vietnamu co nejvíce, vypraví se na večerní vlak, kterým cestují běžní obyvatelé, a spolu s nimi se vydává do jídelního vozu. Ráno se ocitá v městě Hue.

Jelikož tato polévka Kamilu z pořadu KAMU ve Vietnamu - Gastronomická oáza uchvátila, rozhodne se ji uvařit se svými vietnamskými kamarády Hankou, Tondou a jejich synem Davidem v českém prostředí v pražské Sapě. Tomu je věnována poslední část pořadu. Hanka s Kamilou procházejí malým vietnamským krámkem a probírají se potřebnými surovinami, které spolu dále zpracují způsobem typickým pro Vietnam.
Hanka má totiž svou malou provizorní kuchyňku po ruce přímo v krámku. V závěru pořadu KAMU ve Vietnamu - Gastronomická oáza uvedeme celý recept s odkazem na webové stránky České televize, aby si diváci mohli vše doma v klidu vyzkoušet.
KAMU ve Vietnamu - Gastronomická oáza můžete sledovat 6. 4. 2016 od 21,50 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize