Karolína Kamberská se s létem loučí symbolicky – s jídly, která si zamilovala na dovolené. V jejím menu provoněném Středomořím tak nebudou chybět třeba levandule, ouzo či pomeranče. Ouzem – tradiční pálenkou z vína ochucenou anýzem – dochutí Karolína svou rybí polévku. Levandule ozvláštní kuřecí kousky a pomeranče budou jednou z ingrediencí sladkého dezertu.
![Karolína, domácí kuchařka: Ozvěny Středomoří Karolína, domácí kuchařka: Ozvěny Středomoří](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/karolina-domaci-kucharka-4-10-2014-38.jpg)
Ze slunného jihu si pak ještě přivezla recept na vepřové ragú s domácími těstovinami. „Z vepřového masa mám nejraději krkovičku, protože je krásně prorostlá, a díky tomu šťavnatá. Nedivím se, že Italové dělají ragú nejčastěji právě z tohoto kusu masa,“ prozrazuje.
Menu s ozvěnami Středomoří - 29.10. 2016:
• Rybí polévka s ouzem
• Levandulové kuřecí kousky, šťouchaná dýně s parmazánem
• Vepřové ragú s domácími těstovinami
• Čokoládovo-pomerančové tartaletky
Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně.
Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.