Chutě z cest, které potěší nejen v podzimních dnech v pořadu Kluci v akci ze dne 1. 10. 2016. Z našich kulinářských výprav do zahraničí přinášíme recepty, které nás oslovily svými výtečnými chutěmi a jednoduchým zpracováním a dosud nespatřily světlo světa na obrazovkách České televize. Navíc se skvěle hodí do podzimního jídelníčku.

Z dávné cesty po španělské Andalusii jsme přivezli recept na čočkový krém s vypečenou slaninou, zeleninou a krutony. Zapékaný lilek s cuketou a parmezánem je vegetariánská lahůdka pocházející z Provence. Jíst ho můžete čerstvě upečený, avšak vychlazený druhý den chutná naprosto famózně. Podává se s rajčatovým pyré. Z rakouské oblasti Wachau od kuchařky Kristiny na nás čeká dezert – křehký hruškový koláč s mandlemi.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 1. 10. 2016 od 18,25 hodin na ČT1!
Tento článek také můžete