Z oceněných regionálních potravin upečeme slaný koláč s čerstvým sýrem, vepřový tomahawk s dýňovým ragú, houbami a uzeným špekem a candáta v krustě z bílého máku s vinnou omáčkou. Připravil M. Froyda
(Premiéra)
I v letošním roce ocenilo Ministerstvo zemědělství značkou Regionální potravina výrobce z třinácti krajů České republiky. Na jižní Moravě jsme zajeli za Markétou Šedivou, která provozuje Rodinnou eko farmu Člupy.
Její vítězný, BIO čerstvý sýr, použili kuchaři Ondřej Slanina a Jan Rimpler do receptu na slaný koláč z křehkého těsta.
Řeznictví a uzenářství Štulpových z Lelekovic získalo značku Regionální potravina v kategorii masných výrobků trvanlivých, tepelně neopracovaných za vepřovou panenku s růžovým pepřem.
Kluci v akci si od Štulpových pro svůj recept vybrali jejich vepřový tomahawk, který připravili s dýňovým ragú s houbami a uzeným špekem.
Špek do receptu dodal řezník a uzenář Josef Jůza, který na jižní Moravě zvítězil v kategorii masných výrobky tepelně opracovaných.