(Premiéra)
Objevit šnečí farmu v České republice je spíše raritou. Na rozdíl od Francie, kde zpracování šneků má svou dlouholetou tradici. Šneci totiž před staletími zachraňovali prostý francouzský lid před hladomorem.
Dnes se šnečí maso zpracovává na různé způsoby a patří mezi vybrané lahůdky. O způsobu chovu a zpracování nám povypráví sám majitel Šnečí farmy Nahošovice, pan Vlastimil Čevela, výherce značky Regionální potravina Olomouckého kraje.
Dalším vybraným vítězným produktem jsou tvargle, zastupující tradiční výrobu tvarůžků, která sahá v kraji až do středověku.
Zdravá a výživná delikatesa zraje v historických kamenných sklepích ve Velké Bystřici a veškerou potřebnou péči jim dávají odborníci společnosti Tavoretus.
Kuchař Petr Stoklásek za pomoci Ondřeje Slaniny připraví výtečnou šnečí polévku s houbami a dva druhy lahodných pomazánek z tvarglí. Milí diváci, těšme se na poctivé produkty a kuchyni z olomouckého regionu.