Filip Sajler a Ondřej Slanina divákům zábavnou formou ukazují kouzlo vaření a přípravy jídel v podání skutečných profesionálů (2016). Připravil M. Froyda
Inspirací pro dnešní díl je soubor čtrnáctidenního magazínu Šťastný domov z počátku 20. století.
Obsahově velmi bohatý a pestrý časopis byl na tehdejší dobu pokrokový a
nabízel hodně zajímavých rubrik pro potěchu ducha i těla, mnoho návodů
pro hospodyně, které kromě domácnosti chtěly zvládat mnohem více –
toužily vzdělávat se, mít přehled o zprávách z domova i ze světa, o
kultuře, módě i o životě žen v jiných zemích.
V časopise se samozřejmě řešily i receptury pokrmů, sezónních, regionálních, všedních i svátečních, včetně ukázek zahraničních kuchyní.
Vybíráme jídla, která vám, milí diváci, zachutnají i po více než sto letech. Bude to bramborová smetanová polévka, postní ryba – pečená treska s vinnou omáčkou a jablková Charlotta.