Historické a kulinářské toulky státním zámkem Jánský Vrch (2018). Režie M. Froyda
Filip Sajler a Ondřej Slanina divákům zábavnou formou ukazují kouzlo vaření a přípravy jídel v podání skutečných profesionálů. Nejde však pouze o suchý výčet zpracovaných ingrediencí a popis správného postupu. Vaří totiž zruční kuchaři s mnoha nápady a osobitým přístupem, ale mají navíc i dar zprostředkovat divákům potěšení ze skutečného kulinářství.
Dnes se podíváme do barokního zámku Jánský Vrch, který je jediným zpřístupněným památkovým objektem jesenického okresu. Původní hrad, jehož historie sahá až do druhé poloviny 13. století, se vypíná na skalnatém kopci nad městem Javorníkem.
Zažijeme krásu zámeckých interiérů včetně unikátního provozního zázemí i vaření v dobové kuchyni. Těšme se na recepty z dochovaných archiválií místní kuchyně – tyrolský štrúdl a polévku z červené řepy, jejíž původ pochází z nedalekého Polska.