Legendy české kuchyně – Pavel Schejbal (2010). Připravil M. Froyda
Šéfkuchař Pavel Schejbal se zásadním způsobem zasloužil o mezinárodní renomé české gastronomie. Vařil mimo jiné na výstavách Expo v Bruselu, Montrealu nebo Ósace.
Dlouhodobě vedl kuchyni v pražské nemocnici Na Homolce, kde se denně připravovalo neuvěřitelných 1400 porcí.
Pavel Schejbal nám v pokračování oblíbeného kuchařského pořadu Kluci v akci ukáže, jak ho přátelé na Slovensku naučili připravovat vynikající živáňskou pečeni.
K té si dáme jednoduchý salát z cibule, žampionů a pórku a vše zapijeme domácí medovinou.
Podíváme se i do moderní kuchyně Na Homolce a naučíme se specialitu československých šéfkuchařů, vepřové žebírko se zelím, plněným jablkem a bramborovými roládami.