Vaříme s mistrem kuchařem Jaroslavem Sapíkem (2011). Připravil M. Froyda
V tomto dílu společně s mistrem kuchařem Jaroslavem Sapíkem připravíme Staropražský chřest, upečeme jehněčí kýtu na rozmarýnu a budeme servírovat zámecký telecí kotlet s lanýži a kedlubnou.
Tento díl je zasvěcen člověku, jehož rodina provozuje kuchařské, cukrářské a řeznické řemeslo již od 17. století. Jeho předci působili především na jižní Moravě, v Čechách, Bavorsku, Vídni, Tyrolsku a také u předních šlechtických rodů.
Zmíníme se o jeho bohatých zkušenostech, které získával od prvorepublikových kuchařských osobností i na cestách v zahraničí, povíme si, pro které významné hosty vařil.
V jeho restauraci na Klokočné na vás padne pohoda, vždy se cítíte vítáni veškerým personálem, vybírat můžete z české a moravské klasiky, rodinných receptů ze zámecké kuchyně, selských dvorů či sezónních specialit.
Motto Jaroslava Sapíka zní: "Žádná kuchyně není špatná, jsou jen dobří a špatní kuchaři."