Po dlouhé době zařazují Filip s Ondřejem monotematické menu se sladkovodními rybami. Inspirovat vás budou kapřími karbanátky s variací z okurky a křenovou majonézou, pošírovaným závitkem z candáta v silné řeřichové omáčce s vařeným bramborem a petrželí a filátky ze pstruha v oříškové krustě s jemným hráškovým pyré, máslovou omáčkou s estragonem a pstruhovým kaviárem. Vězte, že jeden pokrm je vábnější či chutnější než druhý.
Recept v tomto dílu Kluci v akci 2.9.2017
Kapří karbanátek s okurkovým tatarákem, salátem a křenovou majonézou
4 porce
800 g filetu z kapara
šťáva a kůra z jednoho citronu
2 žloutky
100 g strouhanky
muškátový oříšek, mletý bílý pepř, sůl
150 g másla
Mleté kapří maso promícháme se žloutkem, rozpuštěným máslem, citronovou kůrou a šťávou, strouhankou, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Tvarujeme malé karbanátky, upravíme na pečící papír na plech a pečeme na 190°C do zlatova. Podáváme s okurkovým tatarákem, okurkovým salátem, křenovou majonézou a sypeme slunečnicovými semínky (přílohy viz níže).
okurkový tatarák
1/2 salátové okurky
2 lžíce hrubozrnné hořčice
100 g crème fraîche
hrst kopru
Dužinu z okurky nakrájíme na kostičky a vymícháme s créme fraîche, koprem a hrubozrnnou hořčicí.
Kluci v akci 2.9.2017: České sladkovodní ryby
můžete sledovat
2. 9. 2017 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize