Kulinářský výlet na romantický hrad Bouzov (2011). Připravil M. Froyda
Další gastronomicko-historickou zastávkou na Moravě je kuchtění na státním hradě Bouzov. Rozsáhlému středověkému sídlu dala přestavba z přelomu 19. a 20. století romantizující vzhled. Fotogenický hrad s cimbuřím, střílnami a chrliči se stal cílem mnoha filmových a televizních štábů, nemůže tedy chybět ani kulinářský štáb Kluků v akci.
Jako obvykle si objektivem kamery prohlédneme poutavě zařízené interiéry i působivé exteriéry hradu. Inspirací pro vaření se opět stanou staré kuchařské recepty, které kluci upraví tak, abyste si na nich pochutnali i dnes.
Hradními sály i nádvořím zavoní bylinková polévka s uzeným jazykem, která je skvělým tipem na letní večeři.
Dále si v hradní kuchyni uvaříme guláš z kapusty, grilovaná uzená žebra a francouzské zelí, které je nezvyklou kombinací rýže, zelí a vajec.