Norsko oplývá velkým bohatstvím mořského světa, k němuž se chová, stejně jako k veškeré přírodě, s respektem. Rybářství je zde po tisíciletí zakořeněné a drží se tří základních atributů – kvality, tradice a udržitelnosti pro příští generace. Norsko se řadí mezi tři největší exportéry

Losos je jednou z nejoblíbenějších ryb, a to pro svoji chuť, snadnou přípravu i nutriční hodnotu. Je populární jak v domácnostech tak i ve vyhlášených restauracích. Norské pokrmy z lososa jsou velmi jednoduché a výtečné. Věříme, že i vás inspirují nejen pro přípravu svátečního menu.
V pořadu Kluci v akci ze dne 21.12. 2013 se můžeme těšit na štědrovečerního lososa z kuchyně Fredrika, bývalého šéfkuchaře, který jako první získal v Norsku michelinskou hvězdu. V pořadu Kluci v akci ze dne 21.12. 2013 připravíme si společně s ním norskou specialitu Gravad lax a tatarák z lososa a mušlí sv. Jakuba s petrželovou omáčkou.
Kluci v akci ze dne 21.12. 2013 můžete sledovat od 18,20 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize