Legendy české kuchyně
Patrik Bečvář
Vaříme podle šéfkuchaře Patrika Bečváře (2016). Pořad Kluci v v akci 22.7.2017 v režii M. Froyda.
Mladý a úspěšný kuchař Patrik Bečvář se bravurně orientuje v mnoha gastronomických směrech, od české klasiky přes mezinárodní kuchyni až po makromolekulární kulinářské kousky. Jeho kariéra je provázena mnoha úspěchy v tuzemských a mezinárodních kuchařských soutěžích.
Získal titul Kuchař roku České republiky 2013/2014, je členem Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, připravoval menu pro významné osobnosti, mezi nimiž byli i George Bush a Barack Obama. Dnes působí jako šéfkuchař v restauraci Selský Dvůr. V našem pořadu připraví máslovou paštiku z drůbežích jater, dušenou telecí kýtu s jarní zeleninkou a rizotem z bulguru a mladých kopřiv a čokoládový dort s mascarpone a jahodami.
Recept v dílu Kluci v akci 22.7.2017
Čokoládový dort Nemesis s mascarpone a jahodami
10 porcí
337 g 70% čokolády, 225 g másla
337 g krystalového cukru, 5 vajec
Na podávání
500 g jahod, 300 g mascarpone
moučkový cukr podle chuti, 2 lžičky ztužovače do šlehačky
Nad vodní lázní rozpustíme máslo s čokoládou.
Vejce vyšleháme s cukrem a vešleháme k nim čokoládovou směs. Těsto nalijeme do formiček nebo do jedné pečicí formy, pečeme ve vyhřáté troubě 30−35 minut a necháme zchladnout. Mascarpone smícháme s cukrem a ztužovačem šlehačky, jahody nakrájíme na čtvrtky. Čokoládový řez zdobíme šlehačkou a jahodami.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat
22. 7. 2017 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize