Kačeří prso s cuketovými placičkami a trochu netradiční „burger“ připravíme z vítězných regionálních potravin v Ústeckém kraji. Režie M. Froyda
(Premiéra)
Produkty oceněné značkou Regionální potravina v Ústeckém kraji si představíme ve vinařství Willomenna v Chlumčanech u Loun. Oceněnou cibulovou pochoutkou naši kuchaři Ondřej Slanina a Tomáš Popp ozvláštnili už tak trochu „netradiční“ burger, ve kterém nepoužili hamburgerové housky, ale žitný chléb.
Hovězí maso doplnili ještě marinovanou cibulí a klíčeným česnekem. U druhého receptu se Ondřej s Tomášem inspirovali další oceněnou potravinou, a to kachní paštikou.
Pustili se totiž do přípravy kačeřího prsa, které doplnili sušenými švestkami a bílým vínem. Jako příloha posloužily cuketové placky a žampiony na kmíně.