Skvělá jídla z vítězných regionálních potravin tentokrát představíme při návštěvě Národního hřebčína v Kladrubech. Režie M. Froyda
(Premiéra)
Po roce opět přivítáme výherce Regionální potraviny z různých krajů. Stejně jako minulý rok navštívíme třináct krajů, ukážeme zajímavá místa v natáčené lokalitě, zavítáme na farmy, hrady či zámky. Ale hlavně divákům představíme mnoho výborných jídel z vítězných regionálních potravin.
V Pardubickém kraji Ondřej Slanina s Tomášem Poppem použijí oceněné pivo Kohout 13% na pečení rolovaného vepřového kolena na pivě s chilli. Jako přílohu připraví bramborovou kaši s pohankou a medvědím česnekem.
Sloupnickou hovězí šunku z řeznictví Sloupnice podávají jako teplý pokrm s křenovou omáčkou, jemným knedlíkem a růžovým pepřem.
A představí i další vítěznou regionální potravinu – Sloupnickou pomazánku česnekovou s označením A 2, jehož význam se v našem pořadu dozvíte i vy.