Exkurz do nedávné kulinářské historie (2016). Režie M. Froyda
Stejně jako módní návrháři a designéři různých oborů, tak i kuchaři čerpají z profesní historie. Návraty do minulosti, ať už té prastaré či nedávné, jsou mnohdy milým překvapením. My se přeneseme do roku 1958 a navštívíme pavilon Expa v Bruselu.
Nahlédneme, jak se tehdy ČSSR prezentovala kulinářským uměním. Paradoxem bylo, že mnozí kuchaři, ti nejlepší z nejlepších, byli vybráni komunistickou vládou a byli to ti, kteří se vyučili ještě v předválečné době ve vybraných soukromých podnicích tehdejší smetánky.
A co si uvaříme? Nepřekonatelnou šunkovou rolku, která si drží přední místo na svatebních menu. Dnes bude v kombinaci s lososem a kaviárem. Jako hlavní chod přijde na řadu lahodná karlovarská telecí roláda s hráškem.
Na závěr dnešního menu se podává štěpánská omeleta – měkký vláčný piškot pečený v pánvi v troubě, za tepla potřený meruňkovým džemem a dozdobený kompotovanými jahodami.