Vítězové projektu Regionální potravina z Moravskoslezského kraje. Pořad Kluci v akci lze sledovat 28. 11. 2020 připravil M. Froyda (Premiéra).
Výrazná a specifická vůně po kvalitním mase, koření a uzení na bukovém dřevu, patří klobásce dědy Pilčíka. Je jedním z vítězných produktů soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Receptura této klobásky patří řeznické rodině Pilčíků z Bratřejova u Vizovic. Ochutnáme ji studenou, ale i v pokrmu, na nějž dostaneme tip od Ondřeje Slaniny.
Výrazná a specifická vůně po kvalitním mase, koření a uzení na bukovém dřevu, patří klobásce dědy Pilčíka. Je jedním z vítězných produktů soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Receptura této klobásky patří řeznické rodině Pilčíků z Bratřejova u Vizovic. Ochutnáme ji studenou, ale i v pokrmu, na nějž dostaneme tip od Ondřeje Slaniny.
Včelař Dalibor Vranik byl oceněn za svůj výpěstek – libavský pastový med. Jedná se o plnohodnotný včelí med, mechanicky zpracovaný do tuhé, avšak snadno roztíratelné konzistence, která dále nekrystalizuje. Jeho lahodnou chuť a obsah cenných, zdraví prospěšných látek, určitě ocení každý z nás. I z libavského medu připravíme pochoutku.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 28. 11. 2020 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize