Kuskus tvoří základní potravinu severoafrické kuchyně. Cous Cous je slovo převzaté z berberského susku a kseksou a jedná se o speciálně upravenou potravinu především z pšeničné krupice. Může se vyrábět i z ječmene nebo prosa. Do Evropy, především Francie, se dostal s přistěhovalci a v posledních několika letech se kuskus stává oblíbenou surovinou i v českých kuchyních.

Jeden pokrm uvaří kluci z bulguru. Bulgur je chutí i použitím stejný jako kuskus, je však vyráběn z pšeničných krupek a jeho zrnka jsou větší.
Těšte se na osvěžující salát z bulguru s granátovým jablkem, meduňkou a pečeným tofu. Zombie a Parsley Heaven jsou dva nápoje, které umíchá sympatický barman David Neumann.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 28. 3. 2015 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize