Lahůdková jídla z masa hovězího a jehněčího. Připravil M. Froyda (Premiéra)
Dnešní monotematický díl bude nejen inspirativním pro přípravu výtečných masových pokrmů, nýbrž i naučný. Host pořadu Kluci v akci ze dne 28. 3. 2020 Pavel Trčka pohovoří o obsahu tuku v mase a jeho důležitosti pro chuť a vůni, vysvětlí, jaký vliv na kvalitu masa má plemenná příslušnost, pohlaví a stáří zvířat.
Dnešní monotematický díl bude nejen inspirativním pro přípravu výtečných masových pokrmů, nýbrž i naučný. Host pořadu Kluci v akci ze dne 28. 3. 2020 Pavel Trčka pohovoří o obsahu tuku v mase a jeho důležitosti pro chuť a vůni, vysvětlí, jaký vliv na kvalitu masa má plemenná příslušnost, pohlaví a stáří zvířat.
Názorně si představíme dělení hovězího masa. Vybraná jídla mohou být i tipem pro přípravu velikonočních pochoutek. Začneme jednoduchým předkrmem se studeným uzeným hovězím masem, v troubě pak zavoní pečená hovězí žebra a jehněčí špízy s omáčkou a opékaným bramborem.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 28. 3. 2020 od 18. 25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize