Vaříme podle kuchařského velikána století Paula Bocuse v pořadu Kluci v akci ze dne 29. 10. 2016. 11. února 2016 oslavila legenda světové gastronomie, francouzský kuchař Paul Bocuse, devadesáté narozeniny. Paul Bocus vyrostl v rodině restauratéra, kde se tradice pohostinství odvíjela od 17. století. On sám s vařením začínal v útlém věku, v šestnácti letech jako učeň v lyonské restauraci.

Vypracoval se tak vysoko, že po dobu jedenapadesáti let za sebou byla jeho restaurace oceněna třemi michelinskými hvězdami. Jeho umění ovlivňuje profesionální kuchaře dodnes. Z kuchařského repertoáru vybrali Filip s Ondřejem z pořadu Kluci v akci ze dne 29. 10. 2016 pošírované vejce s omáčkou beaujolais, francouzské kuřátko fricassée se smržovou omáčkou a jablečný koláč.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 29. 10. 2016 od 18,25 hodin na ČT1!
Tento článek také můžete