V Pardubickém kraji připravíme z oceněných regionálních potravin kefírovou buchtu a kachní roládu s perníkovým knedlíkem. Režie M. Froyda
(Premiéra)
Na cestách za Regionální potravinou doputovali Kluci v akci do Litomyšle v Pardubickém kraji. V prostředí zámeckého areálu, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO, představíme konfitovaná vepřová líčka s kampotským pepřem a mořskou solí z Rodinného řeznictví Morávek, sladkou Drobulku ze Statku Uherko a kefírový nápoj z Minimlékárny Juliana, který použili kuchaři při přípravě kefírové buchty s ořechy a sušeným ovocem.
V druhém receptu pak přišla na řadu asi nejznámější „regionální potravinu“ z Pardubického kraje – perník, který přidali do těsta na houskové knedlíky.
K nim upekli kachní roládu a jako přílohu zvolili výtečné mrkvové zelí s rakytníkem.