Recepty ze zeleniny, kterou přináší zahrádka v babím létě (2015). Režie M. Froyda
Obliba cuket a dýní na našich stolech v posledních letech bezpochyby stoupá. Ať už se jedná o nejoblíbenější dýni hokaido, která má krásnou sytě oranžovou barvu a může se zpracovávat i se slupkou, či muškátovou, máslovou nebo špagetovou.
Všechny tyto plody skýtají široké využití v kuchyni. Můžeme je vařit, smažit, péct i zavařovat, připravovat je můžeme na sladko, na slano nebo v pikantních variacích. Jaké dobroty nám Filip s Ondrou připraví?
Upečou domácí dýňový chléb, kterému dýně hokaido dodá hezkou barvu, vláčnost a obohatí ho o živiny.
Elegantní plátky žluté a zelené cukety skvěle chutnají a jsou výbornou přílohou k pečenému telecímu masu na zelenině s italskou slaninou a bílém víně.
Dýňové chutney ochucené zázvorem, citronovou šťávou a chilli je lahodným doplňkem k sýrům, paštikám a pečeným masům. Tentokrát ho budeme kombinovat s delikátním kozím sýrem.