Exkurz do nedávné kulinářské historie (2016). Režie pořadu Kluci v akci ze dne 30. 6. 2018 M. Froyda Stejně jako módní návrháři a designéři různých oborů, tak i kuchaři čerpají z profesní historie. Návraty do minulosti, ať už té prastaré či nedávné, jsou mnohdy milým překvapením.
My se přeneseme do roku 1958 a navštívíme pavilon Expa v Bruselu. Nahlédneme, jak se tehdy ČSSR prezentovala kulinářským uměním. Paradoxem bylo, že mnozí kuchaři, ti nejlepší z nejlepších, byli vybráni komunistickou vládou a byli to ti, kteří se vyučili ještě v předválečné době ve vybraných soukromých podnicích tehdejší smetánky. A co si uvaříme v pořadu Kluci v akci ze dne 30. 6. 2018? Nepřekonatelnou šunkovou rolku, která si drží přední místo na svatebních menu.
Dnes bude v kombinaci s lososem a kaviárem. Jako hlavní chod přijde na řadu lahodná karlovarská telecí roláda s hráškem. Na závěr dnešního menu se podává štěpánská omeleta – měkký vláčný piškot pečený v pánvi v troubě, zatepla potřený meruňkovým džemem a dozdobený kompotovanými jahodami.
My se přeneseme do roku 1958 a navštívíme pavilon Expa v Bruselu. Nahlédneme, jak se tehdy ČSSR prezentovala kulinářským uměním. Paradoxem bylo, že mnozí kuchaři, ti nejlepší z nejlepších, byli vybráni komunistickou vládou a byli to ti, kteří se vyučili ještě v předválečné době ve vybraných soukromých podnicích tehdejší smetánky. A co si uvaříme v pořadu Kluci v akci ze dne 30. 6. 2018? Nepřekonatelnou šunkovou rolku, která si drží přední místo na svatebních menu.
Dnes bude v kombinaci s lososem a kaviárem. Jako hlavní chod přijde na řadu lahodná karlovarská telecí roláda s hráškem. Na závěr dnešního menu se podává štěpánská omeleta – měkký vláčný piškot pečený v pánvi v troubě, zatepla potřený meruňkovým džemem a dozdobený kompotovanými jahodami.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 30. 6. 2018 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize