Z oceněných potravin v Jihomoravském kraji připravíme závitky z kuřecích stehýnek v medové hořčici se špenátem a také zauzený filet sivena s meruňkovým chilli chutney. Režie M. Froyda
(Premiéra)
Vítěze oceněné značkou Regionální potravina v Jihomoravském kraji si představíme ve Vinařství Thaya v Havraníkách, které letos vyhrálo se svým moštem Thaya. Naši kuchaři připraví závitky z kuřecích stehýnek, které budou dochucené oceněnou medovou hořčicí a naplněné špenátem s vejci.
Vše doplní meduňkovou kukuřicí a tymiánovými bramborami. V druhém receptu se Ondřej Slanina s Pavlem Marešem vrhnou do příprav zauzeného filetu s lehce pálivou směsí.
Základem pro tuto směs se stalo oceněné meruňkové chilli chutney z brněnského Huhuchilli. Servírovat jej budeme s opečeným chlebem a slunečnicovými semínky.