(Premiéra)
Ondřejův kolega a kamarád Jan Rimpler působí v Brně jako kulinářský pedagog a majitel školy vaření.
Se svými recepty sestavenými z regionálních surovin přijíždí do vinných valtických sklepů, aby nám předal tipy, jak připravit steak z vyzrálého hovězího masa s restovanými brambory a omáčkou z pečených rajčat a oceněného piva 11°Extra hořká z minipivovaru Mazák v Dolních Bojanovicích.
Zdravou a zároveň vydatnou sladkostí bude pohanková kaše s karamelizovanými hruškami, kokosem, ořechy a čekankovým sirupem.
Lahodné mléko na přípravu kaše přiveze paní Lenka Klíčová z Mlékárny Klíč.
Zajímavým překvapením bude návštěva řádových sester z Brna, které byly značkou Regionální potravina oceněny za špaldový dortík s kandovanou mrkví.
Milí diváci, tímto premiérovým dílem se letos s vámi loučíme a věříme, že i příští rok vám přineseme mnoho zajímavých receptů a reportáží z našich luhů a hájů.