Na jídelních lístcích se často objevují názvy, které nám jsou povědomé, ale nevíme přesně, co se pod nimi skrývá. Jedná se především o oblíbené pokrmy, které se během let prověřily a v restauracích patří k těm nejžádanějším.
Výlet do francouzské kuchyně v pořadu Kluci v akci ze dne 7.6. 2014 nabízí dlouhou řadu

Jde o specialitu z jednoho hrnce, kde se více druhů masa a klobásky prokládají fazolemi. Toto jídlo podobné šouletu se peče s jistým obřadem. O jakou proceduru půjde, se dozvíte v pořadu Kluci v akci ze dne 7.6. 2014. Další francouzská specialita je Cordon bleu – maso, v jehož kapse se ukrývá plátek sýra a šunky, to vše zabalené do trojobalu a osmažené.
A na závěr nás čeká romantickým příběhem opředená sladkost – Crepes Suzette, palačinky s pomeranči.
Kluci v akci můžete sledovat 7.6. 2014 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize