Když se řekne Provence, vybaví se nám poetické pískovcové usedlosti zasazené mezi olivové háje, vinice, levandulová pole a místa provoněná rozmarýnem a tymiánem. Malá náměstí lemovaná vzrostlými platany, pod nimiž hledají chlácholivý stín místní i turisté, vás zvou k posezení do francouzsky ležérních kaváren na dobrou kávu, sklenku vína či pastisu. Mnohá místa, popsaná v románech i zfilmovaná světovými produkcemi, si stále uchovávají svoji nenapodobitelnou atmosféru.

Obyčejný život místních obyvatel začíná v městské tržnici Les Halles, kam chodí nakupovat čerstvé místní suroviny hospodyňky i samotní šéfkuchaři. V tržnici budeme vařit v pořadu Kluci v akci - letní speciál ze dne 14.7. 2014 se zcestovalým charismatickým kuchařem Julienem Charvetem, který se vrátil do rodné Francie, aby své kulinářské zkušenosti předával dál.
Filip s Ondřejem z pořadu Kluci v akci - letní speciál ze dne 14.7. 2014 s ním uvaří tradiční kaviár z lilku, tresku se zeleninou aioli a pošírované hrušky s perníkovým krémem. Vše maximálně jednoduché a přitom výtečné.
Pořad Kluci v akci - letní speciál můžete sledovat 14.7. 2014 od 21.05 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize