Překrásný reliéf fjordů, osvěžující vzduch i oceán, stylově červené, původně rybářské domky rorbu, neustále překvapující příroda - to jsou Lofoty.

Hlavním městem norských Lofot je Svolvaer, příjemné městečko s malebným přístavem a řadou útulných, stylových i moderně zařízených restaurací. V jedné z nich nám současnou norskou kuchyni představí v pořadu Kluci v akci - letní speciál ze dne 18.8. 2014 šéfkuchař Einar Hallstensen.
K jeho nápaditým, velmi svěžím receptům patří v pořadu Kluci v akci - letní speciál ze dne 18.8. 2014 losos pečený v řase nori podávaný s červenou řepou a jablkovou salsou, losos s bramborovými šupinkami a fenyklovým salátem a za studena vařené seviche z halibuta.
Kluci v akci - letní speciál můžete sledovat 18.8. 2014 od 21 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize