Po loňském úspěšném letním vaření Kluků v akci po evropských zemích se i letos můžete těšit na další kulinářské výlety. Kamera nás během července a srpna zavede v pořadu Kluci v akci - letní speciál ze dne 30.6. 2014 na portugalský ostrov Madeira, do Francie, Norska a Rakouska.

Skvělá zeměpisná poloha zajišťuje mírné podnebí, díky němuž ostrov Madeira doslova překypuje bujnou vegetací s kombinací tropických a středozemních prvků. Díky výjimečným klimatickým podmínkám zde můžeme obdivovat pestrou floru a velké množství exotického ovoce.
Na strmých kopcích roste vinná réva, z níž se zde vyrábí legendární madeirské víno, stejně jako cukrová třtina, která je základní ingrediencí pro výrobu rumu a ten je zas nedílnou součástí tradičního nápoje poncha. Oceán nabízí nesčetné množství ryb, z nichž je pro Madeiru nejtradičnější espada, ryba, která žije ve více než kilometrové hloubce a kterou si s místním šéfkuchařem připravíme v pořadu Kluci v akci - letní speciál ze dne 30.6. 2014.
V pořadu Kluci v akci - letní speciál ze dne 30.6. 2014 nás bude čekat i špíz z nízkého roštěnce - espetada, marinovaný v česneku s bobkovým listem.
Kluci v akci - letní speciál můžete sledovat 30.6. 2014 od 21 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize